reşadiye saadet partisi ilçe kongresi yapıldı.



Tokat Saadet Partisi İl Başkanı Mesut DOĞAN, Tokat Belediyesi Eski Başkanı Nizamettin AYDIN, İl Müfettişi Tacettin BİLGİN, Torak Merkez İlçe Başkanı Musa KİBAR, Niksar İlçe Başkanı Murat KEÇECİ, Artova İlçe Başkanı Ali DİRİCAN, Yeşilyurt İlçe Başkanı, Almus Belediyesi Eski Başkanı Ömer ACAR, İl Genel Meclisi Üyesi İhsan TÖREOĞLU, Tokat Hanım Kolları Başkanı, Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı Mustafa KILINÇ, Erbaa İlçe Başkanı Fahrettin BAŞARA, Bereketli Belde Başkanı Ünal POLAT, Yolustü Belde Başkanı Mehmet İNAN, Milliyetçi Hareket Partisi Reşadiye İlçe Başkanı Cemil GÖRGEÇ, Demokrat Parti Reşadiye İlçe Başkanı Kaya KARABAY ve Reşadiye Belediyesi Eski Başkanı Hakkı ÜNAL’ın yanı sıra çok sayıda partili katılmıştır.

Ayrıca kongreye katılamayan, Milli Görüş Lideri Prof.Dr Necmettin ERBAKAN, Saadet Partisi Genel Başkanı M.Recai KUTAN, Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Lütfi ESENGÜN, Saadet partisi Milletvekili adayları Yakup ALIMLI ve Bilal AYDIN, Saadet Partisi Eski İlçe Başkanı Mustafa YALÇINKAYA ile Reşadiye Belediye Başkanı Rafet ERDEM birer kutlama telgrafı göndermişlerdir.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede Divan başkanlığına Saadet Partisi Tokat İl başkanı Mesut Doğan seçildi. Tokat İl Başkanı Mesut Doğan yaptığı konuşmada kongrenin milletimize hayırlara vesile olmasını dilerken vatandaşları da Saadete davet ederek ülkenin çok kritik bir süreçten geçtiğini, ülkede ekonominin ve ahlaki düzenin perişan olduğunu belirterek vatandaşları uyanık olmaları çağrısında bulundu.

2006-2007 yılı faaliyet raporlarının okunmasının ardından ilk konuşmayı İlçe başkanı Yusuf Avşar yaptı. Avşar, davetli ve misafirlere hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında bugün ülkede huzur ve güvenin yok olduğunu belirterek, bu güven ve huzur ortamını ancak milli görüşün sağlayabileceğini belirtti.

Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem kongrede işi icabı hazır bulunamazken toplantıdan önce toplantı salonuna uğrayarak parti yöneticilerine hayırlı olsun dileklerini sundu. Erdem gönderdiği tebrik mesajında ise yine kongrenin ilçemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını dileyerek yeni yönetime başarılar diledi.

Tabiki Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın telgrafı okunduğunda salonda büyük bir coşku ve heyecan oldu. Erbakan, gönderdiği mesajında kongrenin tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlara vesile olmasını dilerken kardeşlerim diye hitap ettiği partililere selam ve sevgilerini iletiyordu.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tokat Eski belediye Başkanı Nizamettin Aydın ise bugün ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi durumu ile ilgili bilgiler verirken salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Aydın özellikle iktidar partisine yüklendiği konuşmasında 1997-98 yıllarında AKP'nin kuruluşu ve bu güne kadar ki geçen süredeki oluşumları ve planları dinleyicilere anlatırken, bir çok konuda da belgelendirmelerde bulundu. Özellikle ABD, AB ve IMF'nin Türkiye'yi adeta kendi idarelerine aldığını belirten Aydın, Ülkede birilerine danışılmadan kararlar alınamadığını belirtti. Filistinliler'e topraklarını zamanında Yahudilere sattırarak İsrail devletinin kurulduğunu belirten Tokat Eski Belediye Başkanı Nizamettin Aydın, ABD'nin barış getireceğim diye Ortadoğuyu kan gölüne çevirdiğini de belirterek, "onların siyaseti böl, parçala ve yut"tur dedi. Aydın, "bugün parti kapatma ile gündem meşgul edilmektedir. AKP 5 yıldır iktidarda niye elinde tek başına kanun çıkaracak güç varken bu konuya el atmadın, benim işlediğim suçtan dolayı ailem, sülalem ve mahallem ile derneğimin ne suçu var, suçu ben işlediysem beni cezalandırın, parti kapatmayla sorun çözülmez, ancak bugün bu başlarına gelenler niye ellerinde çoğunluk varken bu kanunu değiştirmediler" dedi.

Salondakilerin büyük alkışını alan Aydın Türkiye'nin büyük bir çıkmaza girdiğini, 18 yaşındaki bir kızın babasına yazdığı 2060 yılı tarihli mektubu okurken salondakiler duygulalarına hakim olamadılar. Mektupta babasına Türk Bayrağı'nın ay-yıldızdan oluşmuşken bugün anlamsız renklerden oluşmasını, eskiden ezan sesiyle uyanılırken bugün neden çan sesi olduğunu, her mahallede cami varken bugün sadece illerde bulunduğunu, Edirne'den Kars'a kadar olan haritanın bugün niye 5 de bire bölündüğünü ve daha bir çok soruyu sorarken babasına bu olaylar olurken hiç mi kanının kaynamadığın soruyordu.

Aydın'ın konuşmasından sonra seçimlere geçildi ve tek liste ile girilen seçimde Yusuf Avşar tekrar Saadet Partisi Reşadiye ilçe başkanlığına seçildi. Partililere ve davetlilere otelinde lobisinde çay ve pasta ikramının yapılmasından sonra sona erdi.

Hiç yorum yok: